You are currently viewing Utakmica za zaborav

Utakmica za zaborav

U utakmici koja mora što pre da se zaboravi, Vojvodina je bila bolja od Radničkog i to rezlutatom 48:65 (8:16, 18:15, 10:21, 12:13). Povele su domaće igračice rezultatom 4:0 i tu se za njih priča završila što se tiče današnje utakmice. Nakon toga, agonija na terenu. Nisu blistale ni košarkašice Vojvodine, ali su uradile dovoljno da upišu pobedu. Brzo su prešle u vođstvo i rešile prvu četvrtinu u svoju korist rukometnim rezultatom 8:16.

Drugi period je doneo prilično izjednačenu igru, čak su igračice Radničkog pred odlazak na veliki odmor uspele da priprete i da spuste prednost gošći na „samo“ -5 (26:31).

Međutim, u trećoj četvrtini izabranice trenera Milovanovića opet doživljavaju veliki pad u igri što Novosađanke odmah koriste i uvećavaju svoju prednost na maksimalnih +19 na nepunih 2 minuta do kraja tog dela igre. Glomazić uspeva da ublaži razliku pogotkom za 3 poena pa rezlutat na isteku 30. minuta glasi 36:52.

U poslednjoj deonici su oba tima jedva čekala da se meč završi pa je i sam rezultat bio u skladu sa tim 12:13 za konačnih 48:65 u korist novosadske ekipe.

Koliko je utakmica bila teška za gledanje pokazuje broj izgubljenih lopti oba tima. Radnički je uspeo da „proda“ 20, dok je Vojvodina bila za nijansu „bolja“ sa 16 izgubljenih lopti. Koliko su naše košarkašice imale loš dan odaje još jedan parametar u statistici, a to je bolji šut za 2 poena nego sa linije slobodnih bacanja 37% naspram 36%. Jedina igračica sa dvocifrenim brojem poena je bila Marijana Stojanović sa 11, dok su Inđić, Glomazić i Animam postigle po 9. Ekipu Vojvodine je predvodila Sara Lumis sa 15 poena i 9 skokova, Jovović sa takođe 15 poena i Jakovljević sa 11. U narednom 7. kolu, „crvene dame“ gostuju u Nišu, ekipi Studenta.

Ostavite odgovor