You are currently viewing Todorović zaslužio poverenje

Todorović zaslužio poverenje

Košarkaški klub Radnički produžio je saradnju sa trenerom Igorom Todorovićem na još godinu dana. Jedan od najboljih kragujevačkih košarkaških stručnjaka tako će imati priliku da predvodi Šumadince u najvišem stepenu takmičenja – Košarkaškoj ligi Srbije.

Kao čovek koji se ne libi izazova, Todorović je preuzeo Radnički u jednom prilično delikatnom trenutku, kada je klub ispao iz Košarkaške lige Srbije i kada je njegova sudbina visila o koncu. Već u prvoj takmičarskoj sezoni, Todorović je sa prilično skromnim i mladim rosterom obezbedio opstanak u drugoligaškoj konkurenciji.

U međuvremenu, klub je ulaskom u Sportsko privredno društvo Radnički ponovo stao na zdrave noge, pa su se tako stvorile objektivne okolnosti da se napadne viši rang takmičenja. Nova uprava kluba odlučila je da zadrži Todorovića na klupi i poveri mu izvršenje ove nimalo lake misije, što se na kraju pokazalo kao pravi potez.      

Izuzetno nam je drago što smo postigli dogovor o produžetku saradnje sa Igorom Todorovićem. Kao neko ko je uveo ovaj tim Radničkog u Košarkašku ligu Srbije, on je zaslužio da ga vodi i u najvišem rangu takmičenja. Želja nam je da mi kao klub i on kao trener paralelno napredujemo u godinama koje slede, izjavio je Ivan Milošević, generalni sekretar Sportskog privrednog društva Radnički.

Sam Todorović naglašava da je do nastavka saradnje došlo na obostrano zadovoljstvo i da su se njegove lične ambicije u potpunosti poklopile sa klupskim.

Kao što je već poznato, Radnički će od naredne sezone ponovo igrati u KLS-u, a naša želja je da tu ne budemo epizodisti, kao što je bio slučaj u nekim prethodnim vremenima. Evidentno je da klub iz dana u dan sve više napreduje i da zauzima značajno mesto na košarkaškoj mapi Srbije. Klubu je vraćen pravi sjaj i nije ni čudo što čitava košarkaška javnost u zemlji priča o nama samo u superlativu, ponosno ističe Todorović.

U Radničkom se već uveliko pripremaju za nastup u najkvalitetnijem rangu takmičenja. Prioritet je opstanak u ligi, a ukoliko se ukaže prilika za nešto više od toga, Kragujevčani je sigurno neće ispustiti.

Ove sezone želimo da zadržimo prvoligaški status, ali se naravno ne odričemo ni borbe za jedno od prva tri mesta koja vode u ABA 2 ligu. Pokušaćemo da zadržimo okosnicu ekipe iz prošle sezone i nadogradimo je sa još par kvalitetnih igrača. Takođe, plan nam je da afirmišemo što je moguće više mladih igrača i da im pružimo adekvatan prostor za dalji napredak, dodao je Todorović, koji se na kraju zahvalio upravi na poverenju, a navijačima na bezrezervnoj podršci, uz želju da ih naredne sezone bude u još većem broju na tribinama „SBB hale Jezero“.

Ostavite odgovor