You are currently viewing Težak poraz od lidera

Težak poraz od lidera

Košarkašice Radničkog su u 13. kolu Prve ženske lige Srbije pretrpele težak poraz u duelu sa liderom prvenstva rezultatom 113:54 (25:11, 38:18, 24:6, 26:19).

Domaće igračice su od samog starta preuzele kontrolu meča i već u prvih 10 minuta igre nagovestile u kom pravcu će se odvijati sam tok utakmice. Crvene dame nisu uspele da se suprostave lideru na tabeli nijednog trenutka duela. Prvu četvrtinu, Beograđanke rešavaju u svoju korist sa 14 poena prednosti (25:11).

U drugoj četvrtini je viđena još veća dominacija domaćeg sastava koji na poluvreme odlazi sa neverovatnih 34 poena razlike (63:29). Izabranice trenera Milovanovića većinom tog dela igre nisu uspevale da upute šut ka košu protvinika već su napade završavale izgubljenim loptama, što lošim dodavanjima, što greškama u vođenju.

Kada su pomislile da ne može gore, dogodila se treća deonica. Totalno demoralisane, Crvene dame su postigle svega 6 poena za 10 minuta i dozvolile domaćoj ekipi da na 2 minuta do isteka 30. minuta povede i sa 50 poena prednosti, a na poslednji odmor odu i sa 52 poena viška (87:35).

Koliko-toliko izjednačena igra je viđena u poslednjoj četvrtini. Ni u završnih 10 minuta igre, igračice Radničkog nisu uspele da smanje razliku, šta više, domaće su i taj period rešile u svoju korist za konačnih 113:54.

Kod domaćina nije bilo neraspoložene košarkašice, a bolje od ostalih su bile Nadežda Nedeljkov sa 18, Maša Janković sa 16 i Milina Mišeljić sa 15 poena. Kod igračica Radničkog, Ajša Hadžić je bila najefikasnija sa 13 poena, dok je Tijana Jelić postigla poen manje.

Nakon 13. kola sledi pauza do 15. januara kada će u SBB hali Jezero Crvene dame ugostiti ekipu Kraljeva.

Ostavite odgovor