You are currently viewing Samo pobeda u opticaju

Samo pobeda u opticaju

Pred košarkašicama Radničkog je jedna od najvažnijih utakmica u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa. Kragujevčanke u sredu od 14 časova u svom „SBB Jezeru“ dočekuju ekipu Vrbas Medele, sa jasnom željom da dođu do pobede koja bi im širom otvorila vrata ka opstanku u ligi.

„Crvene dame“ su gostovanjem novosadskoj Vojvodini 021 okončale težak ciklus mečeva sa ekipama iz samog vrha tabele i sada se okreću duelima sa rivalima približnog kvaliteta.

Sledbenice trenera Nenada Milovanovića su poslednji put čar pobede osetile krajem decembra, kada su na svom parketu savladale šabačku Dugu, pa su sigurno željne novog trijumfa.

Susret sa ekipom Vrbas Medele predstavlja idealnu priliku da Kragujevčanke dođu do četvrte pobede u sezoni, koja bi ih u velikoj meri približila ostvarenju glavnog ovosezonskog cilja, a to je opstanak u ligi.

Sa sedam ostvarenih pobeda iz sedamnaest odigranih kola, Vrbašanke su maltene prebrinule sve brige oko opstanka u ligi, pa u grad automobila dolaze prilično rasterećene, lišene većeg rezultatskog imperativa.

Prvi međusobni duel ove dve ekipe u sezoni okončan je u korist Vrbas Medele, koja je na svom parketu slavila rezultatom 74:60, tako da će izabranice Nenada Milovanovića imati motiv više da se svom rivalu revanširaju za ovaj poraz i dođu do izuzetno vrednog trijumfa. 

Posle serije teških utakmica sa ekipama iz samog vrha tabele, u narednom periodu  nas očekuju mečevi koje treba da dobijemo, ukoliko želimo da osiguramo opstanak u ligi. Zbog toga u predstojeću utakmicu protiv Vrbas Medele ulazimo samo sa jednim ciljem, a to je pobeda. Ekipa Vrbas Medele je tokom sezone imala određenih promena u svom sastavu, ostali su bez najbolje igračice Jovane Jovović, koja je u međuvremenu prešla u Vojvodinu 021, ali su bez obzira na to jedna ozbiljna i opasna ekipa. Spremićemo se maksimalno za ovu utakmicu, kako bismo došli do izuzetno važnog trijumfa, poručila je Jelena Prvulović, kapiten kragujevačkog tima.

U skladu sa važećim epidemiološkim merama, utakmica između Radničkog i Vrbas Medele biće odigrana bez prisustva publike.

Ostavite odgovor