You are currently viewing Radnički u Pirotu potvrđuje plasman u Košarkašku ligu Srbije

Radnički u Pirotu potvrđuje plasman u Košarkašku ligu Srbije

Druga liga Srbije za košarkaše polako ulazi u završnu fazu, a kragujevački Radnički suvereno drži čelnu poziciju na tabeli. Priliku da i teoretski osiguraju plasman u Košarkašku ligu Srbije učenici Igora Todorovića imaće već u subotu na gostovanju ekipi Pirota, gde bi eventualnom pobedom odagnali i poslednje dileme oko promocije u viši rang takmičenja.  

Još pet kola ostalo je do kraja sezone u Drugoj ligi Srbije za košarkaše, a kako stvari trenutno stoje, kragujevački Radnički i kraljevačka Sloga najbliži su plasmanu u Košarkašku ligu Srbije. Šumadinci bi promociju u viši stepen takmičenja mogli da proslave već ovog vikenda, ukoliko zabeleže pobedu na gostovanju trećeplasiranom Pirotu, koji za Kragujevčanima zaostaje četiri boda.

Ekipa trenera Igora Todorovića nalazi se u izuzetnoj formi i bukvalno „gazi“ sve pred sobom, što joj daje za pravo da se na gostovanju u Pirotu nada i devetoj uzastopnoj „recki“. Pirot je jedna iskusna, kvalitetna i uigrana ekipa, koja je u većem delu sezone „disala za vratom“ Kragujevčanima i Kraljevčanima, ali je sa par neočekivanih poraza sama sebe izbacila iz konkurencije za prva dva mesta na tabeli.

Doduše, Piroćanci i dalje imaju kakve-takve šanse da se domognu makar druge pozicije, pa im je pobeda u subotu preko potrebna kako bi sačuvali nadu da ipak mogu do KLS-a.

Radnički je u prvom delu sezone prilično lako izašao na kraj sa predstojećim rivalom u „SBB Jezeru“ (94:64), ali će sigurno imati daleko teži put do trijumfa u hali „Kej“, gde su Piroćanci poklekli samo jednom ove sezone.

Pred nama je jedno od najtežih gostovanja u ligi. Ekipa Pirota igra odličnu košarku i nije slučajno trećeplasirani tim na tabeli. Imaju taj kostur tima koji već duži niz godina igra zajedno, uz iskusnog organizatora igre Mukanovića i šutera Filipovića, jednog od vodećih strelaca lige. Sa druge strane, mi smo vezali osam pobeda, u dobroj smo formi i imamo veliki motiv da upišemo novi trijumf. Do kraja takmičenja ostalo je još pet kola i daćemo sve od sebe da u KLS uđemo kao prvoplasirana ekipa na tabeli, poručio je trener Kragujevčana Igor Todorović i ujedno se zahvalio navijačima na dosadašnjoj podršci, kako na utakmicama Radničkog u „SBB Jezeru“, tako i na gostovanjima.

Utakmica između Pirota i Radničkog igra se u subotu od 19.30 časova na parketu pirotske hale „Kej“.

Ostavite odgovor