You are currently viewing Radnički u duelu sa Tamišom traži izlaz iz rezultatske krize

Radnički u duelu sa Tamišom traži izlaz iz rezultatske krize

Niz od četiri uzastopna poraza u Košarkaškoj ligi Srbije, košarkaši kragujevačkog Radničkog pokušaće da prekinu pobedom u susretu sa pančevačkim Tamišom, koji je zakazan za sredu, 20. januar, od 16.30 časova u „SBB Jezeru“. U pitanju je zaostali meč 14. kola, koji je trebao da bude odigran još sredinom decembra, ali je zbog situacije sa COVID-19 infekcijom morao biti odložen.

Poraz od Novog Pazara proteklog vikenda samo je produbio rezultatsku krizu ekipe trenera Igora Todorovića, kojoj su doprineli mnogobrojni faktori. Ne treba zaboraviti da je Radnički u smiraj minule godine imao velikih problema sa COVID-19 infekcijom u svojim redovima, koji su se neminovno odrazili na uobičajeni ritam treninga i ostavili Kragujevčane bez jačih takmičarskih utakmica maltene punih mesec dana.

A onda, kada su se konačno vratili takmičarskim obavezama, Šumadinci su morali da se suoče sa prilično zgusnutim kalendarom. Na sve to nadovezali su se i problemi kadrovske prirode, što je sve kao posledicu imalo pad u formi, koji je, nadajmo se, ipak kratkotrajnog karaktera.

Evidentno je da je košarkašima Radničkog potrebno određeno uzletište, jedno dobro izdanje i rutinska pobeda, kako bi igrači povratili sada već uzdrmano samopouzdanje. U tom smislu, predstojeći duel sa Tamišom je od velike važnosti za četu Igora Todorovića jer pored specifične takmičarske težine, nosi sa sobom i ogroman psihološki značaj za same igrače kragujevačkog tima.

Tamiš je ekipa koja trenutno zauzima odlično peto mesto na tabeli, sa skorom od devet pobeda i sedam poraza. Čak osam od tih devet pobeda Pančevci su ostvarili na svom parketu, dok su jedini trijumf izvan svoje hale zabeležili na gostovanju u Užicu.

Dakle, radi se o ekipi sa dva lica, koja je u svojoj dvorani skoro nepobediva, dok je izvan nje gotovo neprepoznatljiva. Okosnicu pančevačkog tima predstavljaju igrači sa dugogodišnjim iskustvom igranja u KLS, koji uz par mlađih igrača čine jednu kompaktnu i dobro uigranu celinu. 

Tamiš je jedna prilično iskusna ekipa. Glavne konce njihove igre vuče američki plejmejker Brevin Pricl, koji je dobar organizator igre i skorer. Takođe, imaju dva veoma iskusna igrača na pozicijama četiri i pet, Smiljanića i Krstanovića, tako da je to jedna zaista nezgodna i ozbiljna ekipa sa karakterom. Mi u ovaj meč ulazimo prilično emotivno i fizički ispražnjeni, ali nemamo drugi izbor osim da se što pre oporavimo i pokušamo da dobijemo ovu veoma važnu utakmicu za nas, poručio je u najavi duela sa Pančevcima strateg Radničkog Igor Todorović.

Da njegovu ekipu ne čeka nimalo lak posao u sredu posle podne, mišljenja je i mladi Nikola Veljović, koji je u odsustvu prvog plejmejkera Filipa Dumića zadužen za organizaciju igre kragujevačkog tima.

Tamiš je ekipa iz gornjeg dela tabele, koja daleko bolje partije pruža na svom terenu nego na gostovanjima. Imaju prilično iskusan roster sa nekolicinom izuzetno kvalitetnih pojedinaca. Mi smo trenutno u blagoj rezultatskoj krizi, ali sam ubeđen da ćemo je vrlo brzo prebroditi. Očekujem jednu kvalitetnu i jaku utakmicu, u kojoj ćemo, nadam se, uspeti da zabeležimo pobedu, izneo je svoja očekivanja mladi Veljović.

Utakmica između Radničkog i Tamiša biće odigrana bez prisustva publike i uz strogo poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

Ostavite odgovor