You are currently viewing Radnički traži pravi put kroz „Dudovu šumu“

Radnički traži pravi put kroz „Dudovu šumu“

Posle važne pobede u susretu sa Zemun Fitofarmacijom proteklog vikenda, košarkaše Radničkog u subotu, 23. novembra, očekuje gostovanje subotičkom Spartaku, u okviru 8. kola Druge lige Srbije.

Ekipa trenera Igora Todorovića je pobedom nad Zemuncima povratila samopouzdanje nakon poraza na Crvenom Krstu. Ključ pobede bila je dobra defanzivna rola Kragujevčana, budući da je jedna od napadački najpotentnijih ekipa u ligi svedena na samo 62 ubačena poena.

Recept iz susreta sa Zemuncima košarkaši Radničkog pokušaće da preslikaju i na predstojeće gostovanje u Subotici. Rival je doskorašnji član Košarkaške lige Srbije, koji nakon sedam odigranih kola ima negativan skor 3-4.

Subotičani su silovito krenuli, vezali tri uzastopne pobede na startu sezone, ali su potom ušli u seriju poraza, kojoj se još uvek ne nazire kraj. Dva od četiri vezana poraza košarkaši Spartaka doživeli su pred svojim navijačima. Poslednji se u „Dudovoj šumi“ osladio Pirot, koji je minulog vikenda slavio sa ubedljivih 91:63.

Dakle, Kragujevčane će dočekati očigledno „uzdrmani“ domaćin, koji ima puno problema, naročito u defanzivi. Sa druge strane, napadačka produkcija Subotičana svedena je na dvojicu igrača Filipa Barnu i iskusnog Zorana Krstanovića, pa je na Šumadincima da pronađu pravi način kako bi limitirali njihov učinak. Ukoliko to uspeju da učine, biće na dobrom putu da zabeleže i sedmu pobedu u tekućoj sezoni.

Utakmica 8. kola Druge lige Srbije između Spartaka i Radničkog igra se u subotu od 16 časova, u subotičkoj hali „Dudova šuma“.

Ostavite odgovor