You are currently viewing Preminuo mladi kragujevački košarkaš Janko Tanasijević
Foto: Facebook

Preminuo mladi kragujevački košarkaš Janko Tanasijević

Mladi kragujevački košarkaš Janko Tanasijević preminuo je u svojoj 25. godini života nakon borbe sa dugom i teškom bolešću.

Janko je rođen 1995. godine u Kragujevcu. Bio je uzoran student mašinstva i vrsan sportista. Igrao je košarku u KK Radnički 1950 i KK Radnički, a sa ekipom Univerziteta iz Kragujevca osvojio je bronzanu medalju na Svetskom univerzitetskom prvenstvu u basketu 3X3 u Kini 2016. godine.

Njegova uspešna sportska karijera naglo je prekinuta 2018. godine, kada mu je dijagnostikovan kancer rektuma, uz veći broj metastaza na jetri. Od tog trenutka kreće Jankova najteža i najvažnija utakmica u životu.

Nakon lečenja hemioterapijama i zračenjem u KC Kragujevac i KC Srbije u Beogradu, Janku je u aprilu 2020. godine trebala biti urađena intervencija X nožem u KC Srbije u Beogradu, ali je zbog naglog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja i pojava novih metastazi na jetri i limfnim čvorovima morala biti otkazana.

Njegov ordinirajući onkolog mu je kao alternativu preporučio drugu vrstu terapije koja se izvodi u Nemačkoj, ali koja iziskuje i značajne finansijske izdatke, pa je u međuvremenu pokrenuta velika humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za Jankovo dalje lečenje.

Nažalost, smrt je bila brža i naš mladi sugrađanin je izgubio bitku sa teškom bolešću.

Janko Tanasijević biće sahranjen danas u 13 časova na Varoškom groblju.

Ostavite odgovor