You are currently viewing Povratak košarkaša Radničkog u Košarkašku ligu Srbije motiviše i navijače i mlade

Povratak košarkaša Radničkog u Košarkašku ligu Srbije motiviše i navijače i mlade

Za košarkaše „Radničkog“ koji su se osvajanjem prvog mesta u Drugoj muškoj ligi, vratili u najviši rang takmičenja – Košarkašku ligu Srbije, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović, organizovali su svečani prijem.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, upravi, trenerima i svakom igraču pojedinačno čestitao je što su u veoma kratkom roku uspeli da kragujevački Radnički uvedu u Košarkašku ligu Srbije i naprave rezulat koji ih je vratio u najviši rang takmičenja na domaćem terenu. To dalje motiviše navijače i podstiče mlade ljude da više obraćaju pažnju na sport, da se bave sportom i posvete zdravom životu što će ih odvojiti od uređaja moderne tehnologije. Kragujevačka javnost je prezadovoljna zbog toga, a to i jeste suština zašto radimo i zašto bodrimo košarkaški klub Radnički, poručio je gradonačelnik Dašić.

Grad čvrsto stoji uz svoje sportske kolektive a pristupanje Košarkaškoj ligi Srbije je važan rezultat koji će pomoći da imamo još više dece na terenima a samim tim i  doprineti da bude još više mladih ljudi iz Kragujevca u prvom timu. Trudićemo se da ih na istom finansijskom nivou podržavamo tim u Košarkaškoj ligi Srbije što grad na početku neće više koštati upravo zbog toga što imamo dovoljno mladih, talentovanih i dobrih košarkaša koji će moći da iznesu ovu veliku priču i za Grad i za sam SPD „Radnički“, kazao je Stevović, član Gradskog veća za sport.

Kada smo se okupili u maju prošle godine znali smo šta nam je cilj. Bilo je jako teško, jer je sezona bila duga, jaka liga a zbog sistema takmičenja – bez prava na grešku. Uspeli smo da preprodimo sve poteškoće i na kraju zasluženo zbog uloženog rada ušli u ligu, ali i zauzeli prvo mesto, kazao je trener košarkaša Radničkog Stevan Mijović. Što se tiče naredne sezone, već razgovarmo sa igračima, krenućemo na vreme sa pripremama i ne plašimo se izazova. Očekujemo uspeh i naredne godine i to ne borbu za opstanak već borbu za visoku poziciju na tabeli kako bi košarku u Kragujevcu vratili tamo gde joj i mesto i koje Kragujevac zaslužuje, poručio je Mijović, zahvalivši se Gradu, gradonačelniku i članu Gradskog veća na podršci i stalnom bodrenju.

Ostavite odgovor