You are currently viewing Pioniri Radničkog na internacionalnom turniru u Sofiji

Pioniri Radničkog na internacionalnom turniru u Sofiji

Od samog osnivanja SPD Radnički, jedan od primarnih postavljenih ciljeva je rad sa mlađim selekcijama, kako bi sve četiri ekipe iz sastava kragujevačkog sportskog giganta imale osnovu za dalji napredak iz sopstvenih redova. Kao potvrda kvalitetnog selektiranja i trenažnog procesa je poziv pionirskoj selekciji KK Radnički ( dečaci 2007.godište i mlađi) da po drugi put učestvuju na internacionalnom turniru u Sofiji u organizaciji domaćina, bugarske ekipe „Buba basket“.

Naši mladi košarkaši su na pomenutom turniru učestvovali prvi put pre tri godine u društvu eminentnih evropskih timova, kao što su Real Madrid, Bajern Minhen i domaćin Buba Basket.

Turnir je veoma jakog kvaliteta, naša očekivanja su da odigramo što bolje ove 3 utakmice. Premijerni duel je i najteži,  jer ćemo ukrstiti koplja protiv talijanskog predstavnika, ekipe Stela Azure, najboljeg tima u svojoj zemljji, koja je ujedno i glavni favorit za osvajanje prvog mesta. Ovaj turnir će puno značiti našim igračima, prvenstveno zbog činjenice da u dosadašnjim utakmicama izuzetno jake, domaće lige, zbog situacije sa pandemijom Covida nijednom nismo nastupili u punom sastavu. U Sofiju idemo  kompletni u želji da se izmerimo sa kvalitetnim evropskim ekipama, najavio je turnir u Bugarskoj, trener pionira Radničkog Bojan Erić.

Na ovogodišnjem turniru, koji se održava u periodu od 11. do 13.marta će uz domaćina ekipu Buba Basket i Radničkog, učestvovati i pomenuta Stella Azzurra, kao i Vardar iz Skoplja.

Ostavite odgovor