You are currently viewing Međusobni duel kragujevačkih košarkašica u Kupu Srbije

Međusobni duel kragujevačkih košarkašica u Kupu Srbije

Osmina finala Kupa Srbije za košarkašice donosi duel kragujevačkih klubova, Radničkog i Radničkog 2016, koji će se u utorak od 18.30 časova, u hali „Gordana Goca Bogojević“, boriti za plasman među osam najboljih ekipa u ovom takmičenju.

U predstojeći susret kragujevački klubovi ulaze sa različitih startnih pozicija. Radnički se u međuvremenu vratio u Prvu žensku ligu Srbije, dok je Radnički 2016 i dalje deo drugoligaškog karavana.

Shodno tome, Radnički ima zvučniju i iskusniju ekipu, koja ima ulogu favorita u odnosu na mlad i perspektivan tim Radničkog 2016.

Obe ekipe se jako dobro poznaju, budući da su u poslednjih par sezona odigrali veliki broj međusobnih mečeva.

Iza nas je pauza u prvenstvu, koju smo iskoristili da se oporavimo od povreda i kompletiramo ekipu za nastavak sezone. Ekipu Radničkog 2016 poznajemo odlično, kao i oni nas, tako da tu većih iznenađenja ne može biti. Za nas je ova utakmica veoma važna, jer nas dovodi na korak od polufinala Kupa Srbije, a to je šansa koju ne smemo da propustimo. Nismo u potpunosti fizički spremni, ali naravno da očekujemo pobedu, uz fer igru obe ekipe, ističe Nenad Milovanović, strateg Radničkog.

Svoja očekivanja uoči sutrašnjeg susreta izneo je i trener Radničkog 2016 Nikola Despotović.

Za nas je rezultat u predstojećoj utakmici u drugom planu. Gledaćemo da ovaj meč iskoristimo kao jedan dobar test za veoma važnu utakmicu sa ekipom Duge iz Šapca, koja se igra u nedelju, koncizan je Despotović.

Inače, Radnički je startu kup takmičenja eliminisao beogradski Art Basket, dok je Radnički 2016 bio bolji od Svrljiga.

S obzirom da oba kragujevačka kluba imaju vernu armiju pristalica, očekuje se da tribine hale „Gordana Goca Bogojević“ u utorak uveče budu zavidno popunjene.

Ulaz je slobodan.

Ostavite odgovor