You are currently viewing Meč od 55 minuta

Meč od 55 minuta

Teška utakmica iza nas. Isrcpljujući meč koji je trajao 55 min. Otišli smo u Lazarevac prvoplasinranoj ekipi bez skrštenih ruku i bele zastave.

Pokazali smo karakter od prve do poslednje sekunde meča. Dobro smo se pripremali i znali šta nas očekuje. Prvo poluvreme završili sa – 4, a dogovor iz svlačionice je da pojačamo odbranu i defanzivni skok. U drugom poluvremenu mnogo veća energija i odličan protok lopte, služio nas je šut za 3 poena. U regularnom delu smo imali +3 i praktično dobijen meč, ali je jedan od sudija na svega 0.03 sekundi do kraja dosudio nestvaran faul na šutu za 3 poena.

Od tog momenta kreću da se dogadjaju nestvarne stvari. Prvo bacanje promašeno, drugo su ubacili, a onda nameran promašaj i koš iz odbojke za produžetak. U prvom produžetku se igralo koš za košem. Neshvatljive sudijske odluke i jedan po jedan igrač je napustao teren sa 5 faulova. Na kraju čak 6 naših igrača je moralo na klupu. Ulazimo u drugi produžetak i sličan scenario, dosta energije i tenzije na obe strane terena. Opet igra nerava, a dosta promašenih bacanja i zicera. Naš tim pri kraju 2 produžetka daje koš iz odbojke i ulazimo u treći produžetak. U trećem produžetku na 2:20 min do kraja vodimo 119:110 i činilo se da antologijski meč ide na našu stranu, međutim domaćini predvođeni odličnim Simićem i Šparovićem uspevaju da se vrate u meč. Naši mladji igrači, juniori i Nedeljković i Rosić nisu uspeli da privedu meč kraju. Na 17 sek do kraja imali smo 122:121 i na žalost nismo uspeli da odbranimo poslednji napad.

Rnić je kaznio odsutnost u odbrani. U poslednjih 7 sekundi imali smo još jedan napad za pobedu, međutim Nedeljković nije bio precizan van linije 3 poena. Usledilo je veliko slavlje domaćina.

Idemo dalje, moramo što pre da zaboravimo ovu utakmicu jer nas u subotu očekuje veoma važan meč protiv ekipe Rtnja.

Ostavite odgovor