You are currently viewing Košarkašice Radničkog traže beg iz opasne zone

Košarkašice Radničkog traže beg iz opasne zone

Pred košarkašicama Radničkog je izuzetno važan meč u borbi za opstanak u Prvoj ženskoj ligi Srbije. Izabranice trenera Nenada Milovanovića u sredu od 15.30 časova u „SBB Jezeru“ dočekuju šabačku Dugu u zaostaloj utakmici 11. kola, u koju ulaze sa imperativom pobede koja bi im omogućila bekstvo iz donjeg dela tabele.

Kragujevčanke su proteklog vikenda pružile dostojan otpor ekipi beogradskog Art basketa, ali su na kraju ipak bile primorane da potpišu kapitulaciju. Trenera Milovanovića može da raduje voljni momenat njegovih igračica, koje su na ovoj utakmici, baš kao i na prethodnom susretu sa Partizanom 1953, pokazale da se ne predaju tako lako i da su u stanju da namuče bilo koju ekipu u ligi.

Za razliku od minulog susreta sa favorizovanim Beograđankama, košarkašice Radničkog u predstojeći duel sa šabačkom Dugom ulaze sa znatno većim izgledima za treći trijumf u sezoni.

Ekipa iz Šapca, koja se po prvi put od svog osnivanja 2015. godine nadmeće u najjačem rangu takmičenja, upisala je samo jednu pobedu više u odnosu na kragujevački sastav u dosadašnjem delu sezone. Šapčanke su posle pauze prouzrokovane infekcijom COVID-19 ušle u paklen ritam utakmica, kako bi nadoknadile sve propuštene mečeve iz prethodnog perioda.

Poslednje dve utakmice, protiv Novosadske ŽKA i beogradskog Partizana 1953, pokazale su da su košarkašice Duge uhvatile željeni takmičarski ritam i da u „SBB Jezero“ dolaze u naponu forme.

Duga ima prilično mlad roster, uz par iskusnijih igračica koje „vuku“ ekipu. Imaju nešto lošiji skor u odnosu na kvalitet koji poseduju, što je verovatno posledica problema sa virusom korona kroz koji su prošli. Mislim da je to ekipa sa kojom možemo ravnopravno da se nosimo i da računamo na pobedu, poručio je u najavi predstojećeg susreta trener Radničkog Nenad Milovanović.

Inače, ove dve ekipe se prilično dobro poznaju još iz perioda kada su se nadmetale u drugoligaškom stepenu takmičenja. Sticajem okolnosti, Kragujevčanke su prve uspele da se domognu elite, da bi samo godinu dana kasnije to pošlo za rukom i Šapčankama.

U skladu sa važećim epidemiološkim merama na teritoriji Republike Srbije, utakmica između Radničkog i Duge biće odigrana bez prisustva publike.

Ostavite odgovor