You are currently viewing Košarkašice Radničkog gostuju šampionkama

Košarkašice Radničkog gostuju šampionkama

Košarkašice Radničkog očekuje jako težak izazov u 5. kolu Prve ženske lige Srbije. Naime, učenice Nenada Milovanovića u subotu gostuju u Beogradu, gde će odmeriti snage sa aktuelnim šampionkama Srbije, košakašicama Crvene zvezde Kombank.

Biće to svakako najjači ispit za Kragujevčanke u dosadašnjem delu sezone. Košarkašice Radničkog su u velikom uzletu forme, vezale su tri pobede u nizu, pa sa puno samopouzdanja odlaze na megdan aktuelnim šampionkama.

Crveno-bele su u novu sezonu ušle sa minimalnim promenama u igračkom sastavu. Ekipu su tokom leta napustile kapiten Aleksandra Katanić i Snežana Bogićević, ali su zato dovedene talentovana Maša Janković i reprezentativka Sanja Mandić.

Zvezda je posle poraza na premijeri od Radivoja Koraća, vezala tri uzastopne pobede protiv Novosadske ŽKA, Kraljeva i zrenjaninskog Proletera. Treba reći da Beograđanke uporedo sa domaćim šampionatom nastupaju u regionalnoj WABA ligi, gde im ne cvetaju ruže, budući da posle četiri odigrana kola imaju skor od 1-3.

Sigurno da u predstojeći duel Kragujevčanke ulaze odmornije, ali i rasterećenije, pošto nemaju šta da izgube u susretu sa prvakinjama države. Na izabranicama trenera Nenada Milovanovića je da pruže svoj maksimum na terenu, neutrališu glavne napadačke opcije protivničke ekipe i pokušaju da dođu do pozitivnog rezultata.

Utakmica 5. kola Prve ženske lige Srbije između Crvene zvezde Kombank i Radničkog igra se u subotu od 18 časova i 30 minuta, u beogradskoj hali „Basket siti“.

Ostavite odgovor