You are currently viewing Košarkaši Radničkog gostuju OKK Beogradu u vanrednom terminu

Košarkaši Radničkog gostuju OKK Beogradu u vanrednom terminu

Posle neplanirane dvonedeljne pauze, košarkaši Radničkog vraćaju se takmičarskim obavezama gostovanjem OKK Beogradu u odloženoj utakmici 6. kola Košarkaške lige Srbije, koja se igra u sredu od 18 časova na parketu hale „Mega Factory“.

Prvobitno je ovaj meč trebao da bude odigran 1. novembra, ali je odložen nakon što je kod jednog od igrača kragujevačkog tima potvrđena infekcijavirusom COVID-19. U međuvremenu, košarkaši Radničkog propustili su još jedan meč protiv valjevskog Metalca iz istog razloga, s tim što su ovoga puta slučajeve infekcije u svojim redovima prijavili predstavnici valjevskog kluba. 

Gostovanje OKK Beogradu predstavlja novu priliku za Šumadince da dođu do svog prvog trijumfa izvan „SBB Jezera“ ove sezone.

Beograđani su u dosadašnjem delu takmičenja ostvarili skor od dve pobede i četiri poraza, te se nalaze u donjem delu tabele. I pored ne baš sjajnog bodovnog učinka na startu sezone, popularni „klonferi“ slove za jednu izuzetno neugodnu i nepredvidivu ekipu, koja je u stanju da pokvari planove favoritima. Uostalom, to najbolje potvrđuje i njihov trijumf na gostovanjuekipi Zlatibora pre tri nedelje.

Trener OKK Beograda Branislav Ratkovica na raspolaganju ima prilično mlad roster, uz samo dva iskusnija igrača Marka Stojadinovića i Marka Boltića. Radi se o jednoj dobroj atletskoj ekipi, koja nedostatak iskustva nastoji da nadomesti velikom energijom i borbenošću.

OKK Beograd je još jedna mlada ekipa koja je dobra u tranziciji. Uspeli su da iznenade Zlatibor u gostima, što je znak da se radi o prilično nepredvidivoj ekipi, koja je u stanju da dobije bilo kog protivnika u ligi. Očekujem utakmicu sa dosta kontakata i trčanja, a na nama je da se što bolje spremimo i da eventualnom pobedom zadržimo poziciju u gornjem delu tabele, poručio je trener Kragujevčana Igor Todorović, koji na ovom gostovanju neće moći da računa na već duže vreme povređenog Andreju Stevanovića i centra Stefana Đorđevića.

Ostavite odgovor