You are currently viewing KK Radnički predstavio novog šefa stručnog štaba

KK Radnički predstavio novog šefa stručnog štaba

Nakon ispadanja iz Košarkaške lige Srbije (KLS), Košarkaški klub Radnički je započeo sa kompletnom reorganizacijom, kako igračkog kadra, tako i stručnog štaba. Izbor rukovodstva kragujevačkog kluba je pao na Stevana Mijovića (29), mladog i talentovanog, ali već dovoljno iskusnog trenera ispred koga je postavljen cilj da sa renoviranom ekipom povrati prvoligaški status.

Povodom predstavljanja novog šefa struke, upriličena je konferencija za štampu u prostorijama SPD Radnički, kojoj su prisustvovali direktor kluba Srećko Otović, kao i pomenuti Stevan Mijović.

Saradnja koju smo uspostavili je planirana u cilju što bržeg povratka Radničkog u košarkašku ligu Srbije i smatram da i mi kao klub i Kragujevac kao grad zaslužujemo to mesto i potrudićemo se da taj cilj ostvarimo u najkraćem mogućem roku. Mijović je Kragujevčanin, koji će po prvi put raditi u rodnom gradu. Reč je o mladom i izuzetnom stručnjaku koji su nam potrebni kako bi se što adekvatnije spremili za nastupajuću sezonu i uprava kluba, kao i ja imamo puno poverenje u njega i njegov rad. Stručni štab će činiti naši treneri Erić, Lukić i Brajković, koji već duže vreme kvalitetno rade u SPD Radnički, a ovim putem bih uputio poziv svim kragujevačkim košarkašima koji žele da se vrate u Radnički, da su im vrata širom otvorena, jer je naša ideja da budemo svojevrsna fabrika košarkaša, predstavio je novog šefa stručnog štaba direktor Srećko Otović i ujedno iskoristio priliku da pozove sve košarkaše pionirskog i kadetskog uzrasta da prisustvuju danima košarke koji će se održati u SBB hali Jezero od 20. do 22. juna.

Mijović je trenerski poslom počeo da se bavi u Crvenoj zvezdi gde je bio trener svih mlađih kategorija, potom nastavio u Dinamiku, a poslednju sezonu je proveo u Kolubari iz Lazarevca sa kojom je uspeo da obezbedi opstanak u KLS.

Pre svega bih se zahvalio upravi kluba na pruženoj šansi i ukazanom poverenju. Prve košarkaške korake sam načinio ovde u rodnom gradu, a onda me je fakultet i trenerski poziv odveo dalje. Nakon deset godina se vraćam na mesto početka i nadam se da ćemo se svi zajedno radovati uspesima kluba. Cilj je već opšte poznat i već neko izvesno vreme radimo na njemu u formiranju neke nove priče i novog tima za izazove koje nam predstoje i nadam se da ćemo uspeti u tome. Želja mi je da se svi u i oko kluba uključimo u ostvarenje zacrtanih planova i nadam se da će SBB hala Jezero opet biti puna i da će nam navijači pomoći u tome. Što se tiče ekipe, trenutno imamo četiri potpisana igrača i ubrzano radimo na formiranju kvalitetnog sastava. Opšte je poznato da je jako teško vratiti se u najviši rang, tako da ćemo težiti da napravimo tim koji bi po kvalitetu bio za sredinu tabele KLS. Biće veoma teško i nećemo imati pravo na kiks, očekuje nas težak rad, ali se nadam da ćemo Kragujevac i Radnički vratiti na KLS mapu Srbije, zaklučio je novopostavljeni šef stručnog štaba KK Radnički Stevan Mijović.

Ostavite odgovor