You are currently viewing Iskusni Marko Ilić u jatu Kragujevčana

Iskusni Marko Ilić u jatu Kragujevčana

Košarkaški klub Radnički krenuo je sa formiranjem rostera za narednu takmičarsku sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije. Prvi potpis na ugovor sa Kragujevčanima stavio je Marko Ilić, iskusni 31-godišnji košarkaš, koji je proteklu sezonu proveo u Novom Pazaru.

Ilić je visok 203 cm i igra na pozicijama krila i krilnog centra. Pored Novog Pazara, čiji je dres oblačio u dva navrata, Ilić je igrao i za Mladost iz Zemuna, Partizan, Vizuru, beogradski Radnički, OKK Beograd, Smederevo, Tamiš, litvansku Džukiju i francuske klubove Nord Ardeš i Ažan.

U protekloj sezoni, Ilić je na 30 odigranih utakmica u Košarkaškoj ligi Srbije imao prosek od 13,7 poena, 2,6 asistencije i 6 skokova po meču.

Za jednog od najboljih igrača ekipe Novog Pazara u minuloj takmičarskoj sezoni interesovanje su izrazili brojni domaći klubovi, ali je Radnički bio najbrži i najkonkretniji u nameri da ovog iskusnog košarkaša privoli u svoje redove.

Nama je u prošloj sezoni na poziciji „četiri“ nedostajao upravo igrač takvog profila kao što je Marko Ilić. Reč je o jako dobrom momku i izuzetno zahvalnom igraču sa dobrim defanzivnim karakteristikama, koji je prošle sezone bio jedan od najvažnijih šrafova u ekipi Novog Pazara. Izuzetno nam je drago što se u moru ponuda odlučio da prihvati upravo našu i što će u narednoj sezoni nositi dres Radničkog, istakao je Darko Veljović, sportski direktor Košarkaškog kluba Radnički.

Presudan faktor koji je uticao na Marka Ilića da obuče dres Radničkog jeste pre svega sama organizacija kluba, ali i sve ozbiljnije ambicije Kragujevčana u Košarkaškoj ligi Srbije.

Već nakon par razgovora sa ljudima iz kluba bilo mi je jasno da smo na istoj talasnoj dužini i da nam se ambicije u potpunosti poklapaju, tako da se nisam puno dvoumio kada je došao trenutak da stavim svoj potpis na ugovor. Znam da je Radnički dobro organizovan klub koji funkcioniše na izuzetno profesionalnom nivou i srećan sam što sam postao deo ove sportske porodice. Smatram da je Radnički u prošloj sezoni mogao znatno više, samo da nije bilo problema sa povredama i kovidom. Nadam se da će u narednoj sezoni problemi takve prirode izostati i da će samim tim i rezultati biti mnogo bolji, poručio je novi član ekipe iz srca Šumadije.

Angažovanje Ilića predstavlja prvi u nizu poteza koje kragujevački klub planira da preduzme u cilju sklapanja što je moguće kvalitetnijeg rostera za novu sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije.

Mi već dva meseca uveliko radimo na formiranju ekipe za narednu takmičarsku sezonu. Sada je nekako došao pravi trenutak da te neke inicijalne pregovore konkretizujemo, tako da ćemo u narednih par dana ozvaničiti saradnju sa još jednim iskusnim igračem, povratnikom iz inostranstva. Uz ostanak ključnih igrača iz prošlogodišnje ekipe i uz još tri-četiri pojačanja smatram da ćemo imati sasvim respektabilan roster koji bi na pravi način mogao da odgovori našim takmičarskim ambicijama, dodao je Veljović.

Ostavite odgovor