You are currently viewing Hrabro na favorita

Hrabro na favorita

Prvi meč nakon tronedeljne praznične pauze košarkašice Radničkog igraju u nedelju od 14 časova, kada će u svom „SBB Jezeru“ ugostiti jednu od dve vodeće ekipe na tabeli Prve ženske lige Srbije, beogradski Radivoj Korać.

Kragujevčankama je još uvek u gorkom sećanju prethodni duel sa Beograđankama, u kome su doživele pravu rezultatsku kataklizmu i poraz od čak 60 poena razlike (52:112).

U međuvremenu su obe ekipe doživele određene promene u svojim sastavima. Radnički je doveo dve nove igračice, Milicu Inđić i Mariju Petrović, dok je ekipa Radivoja Koraća ostala bez jedne od dve Amerikanki u svojim redovima, Sabrine Hejns.

Beograđanke su u dosadašnjih petnaest kola doživele samo dva poraza i trenutno dele vodeću poziciju na tabeli sa Crvenom zvezdom. Glavni motor ekipe Radivoja Koraća predstavlja Amerikanka Sara Lumis, u čije igračke kvalitete su Kragujevčanke imale priliku da se uvere u prvom meču ove sezone, kada im je ubacila čak 36 poena.

Svesne kvaliteta svog budućeg rivala, koji će sigurno u „Jezero“ doći po nova dva boda, sledbenice trenera Nenada Milovanovića u predstojeći meč ne ulaze sa prevelikim očekivanjima, ali sa jasnom namerom da pruže što je moguće jači otpor renomiranom rivalu i što skuplje prodaju kožu.

U nedelju nas očekuje izuzetno teška utakmica protiv jedne od ekipa iz samog vrha tabele. Iako u ovaj meč ulazimo lišene rezultatskog imperativa, daćemo sve od sebe da se prikažemo u što je moguće boljem svetlu, uz potajnu nadu da možemo do iznenađenja. Vredno smo trenirale tokom praznične pauze i nadam se da će efekti tog rada biti vidljivi na utakmici u nedelju. Imamo određenih problema sa povredama pojedinih igračica, ali se iskreno nadam da se to neće previše odraziti na naš učinak na terenu, poručuje Neda Bezarević.

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u zemlji, ova utakmica biće odigrana bez prisustva gledalaca.

Ostavite odgovor