You are currently viewing Duel imenjaka na Crvenom Krstu

Duel imenjaka na Crvenom Krstu

Pred košarkašima kragujevačkog Radničkog je treće gostovanje u tekućoj sezoni Druge lige Srbije. Nakon Žitišta i Niša, četa Igora Todorovića pokušaće uspešno da prebrodi i gostovanje imenjaku iz Beograda, u jednom od najinteresantnijih mečeva 6. kola.

Kragujevčani za sada „voze po planu“. Sa pet pobeda iz isto toliko odigranih utakmica, momci iz srca Šumadije pokazali su da sa punim pravom slove za glavne favorite u borbi za viši rang takmičenja.

Ipak, u kragujevačkom klubu nemaju nameru da se opuste nakon odličnog starta sezone, već sa još više entuzijazma pristupaju svakom novom treningu i takmičarskim obavezama. Trener Igor Todorović uspeo je da tu svoju besprekornu radnu etiku i energiju prenese svojim učenicima, koji se i kada vode sa dvadeset i više poena razlike bacaju po parketu za svaku loptu.

Svesni su u taboru Radničkog da je maksimalan pristup svakoj utakmici i svakom protivniku, bez obzira na njegov kvalitet, jedini pravi put ka ostvarenju zacrtanog cilja. U tom smislu, Kragujevčani su odmah posle sjajnog izdanja i blistave pobede nad niškim Fair Playom počeli da razmišljaju o narednom rivalu, a to je BKK Radnički, klub bogate istorije i velike tradicije, koji u svojim vitrinama ima i titulu prvaka nekadašnje Jugoslavije .

Tokom više od 70 godina postojanja, kroz klub sa Crvenog Krsta prodefilovala su brojna značajna imena jugoslovenske i evropske košarke, kao što su Dušan Duda Ivković i njegov brat Slobodan Piva Ivković, zatim Ranko Žeravica, Božidar Maljković, Milan Ciga Vasojević, Borivoje Cenić, Srećko Jarić itd.

Istoriju kluba sa Crvenog Krsta pratile su brojne turbulencije, usponi i padovi, da bi na kraju prošle sezone BKK Radnički, posle dugih osam godina nastupanja u srpskoligaškom rangu takmičenja, konačno uspeo da izbori plasman u Drugu ligu Srbije.

Kako bi bili što konkurentniji u drugoligaškom društvu, popularni „Krstaši“ su tokom leta angažovali par iskusnih i proverenih igrača, poput Uroša Lučića, Aleksandra Petrovića, Žarka Valjarevića i Slobodana Dunđerskog.

Nakon dve startne pobede u susretima sa niškim klubovima, Konstantinom i Fair Playom, usledila su dva poraza na domaćem parketu od Pirota i Zemuna, da bi prethodnog vikenda Beograđani prijatno iznenadili svoje simpatizere pobedom nad Spartakom u Subotici.

Dakle, radi se o dosta kvalitetnoj, ali nepredvidivoj ekipi, koja će sigurno predstavljati respektabilnog rivala za kragujevački sastav. Biće to možda i jedan od najtežih ispita za izabranike Igora Todorovića u dosadašnjem delu sezone, koji će morati da polože. Ipak, uz još jednu kvalitetnu napadačku partiju i dobru igru u odbrani, Kragujevčani mogu da se nadaju pozitivnom ishodu i na ovom gostovanju.

Utakmica 6. kola Druge lige Srbije između beogradskog i kragujevačkog Radničkog na programu je u subotu od 19 časova, u hali „Slobodan Piva Ivković“.

Ostavite odgovor