You are currently viewing Dubočica plitka za Kragujevčane

Dubočica plitka za Kragujevčane

Drugo kolo Košarkaške lige Srbije između KK Zdravlje iz Leskovca i KK Radnički iz Kragujevca donelo je dramu koja je karakteristična za ove dve ekipe. Počeli su košarkaši Radničkog odlično utakmicu, povevši 5:0 na samom početku gde su jakom odbranom dominirali tokom čitave prve četvrtine. Krajnji rezultat prve četvrtine 24:15 dovoljno govori o kvalitetu odbrane Radničkog i o njihovoj želji za pobedom.

Druga četvrtina je takođe počela odgovorom ekipe Zdravlja na agresivnu odbranu Kragujevčana. Leskovčani su pojačali pritisak i uspeli da se približe na 3 poena zaostatka, krajnji rezultat prvog poluvremena je 33:30 u korist gostujuće ekipe.

Rezultatska klackalica je počela i u trećem delu utakmice. Na sjajnu igru Kragujevčana nadovezali su se dobri napadi domaće ekipe. Rezultat je tokom treće četvrtine bio vrlo neizvestan i nagoveštavao da će poslednja četvrtina rešiti pobednika.

Tako je i bilo. Sam početka poslednje četvrtine je protekao u kvalitetnoj igri obe ekipe gde se igralo „koš za koš“, gde su odbrane bile dominantne i košarkaši obe ekipe su sa mnogo truda dolazili do poena. Polovinom poslednjeg dela meča domaći košarkaši po prvi put prelaze u vođstvo 61:60. Nakon tajmauta trenera Ivice Vukotića, košarkaši Radničkog su serijom od vezanih 5 poena primorali Zdravlje da ponovo zatraži tajmaut, da se pregrupiše i da krene u poslednjih pet minuta sa idejom da pobedi utakmicu. Na 40 sekundi do kraja, pri rezultatu 71:71 Kragujevčani su krenuli u napad. „Trojka“ Dumića u poslednjim sekundama donosi pobedu ekipi Radničkog, konačnim rezultatom 74:71.

Košarkaše Radničkog već sledeće nedelje očekuje prvoplasirana ekipa na tabeli KK Mladost iz Zemuna. Gde će sada već osokloljeni Kragujevčani imati veliki motiv da se pokažu u najboljem svetlu svojoj publici i da zabeleže prvu pobedu na svom parketu.

Ostavite odgovor