You are currently viewing Drugo mesto za košarkaše Radničkog na turniru u Smederevskoj Palanci

Drugo mesto za košarkaše Radničkog na turniru u Smederevskoj Palanci

Košarkaši Radničkog osvojli su drugo mesto na turniru povodom sedamdesetogodišnjice igranja košarke u Smederevskoj Palanci. Pored Radničkog, na ovom turniru nastupili su još i OKK Beograd, Dunav i domaća Mladost.

Kragujevčani su u prvoj utakmici pobedili OKK Beograd, člana Košarkaške lige Srbije, sa 77:65 (22:14, 17:16, 17:15, 21:20), dok su u finalu poraženi od još jednog člana elitnog karavana, ekipe Dunava iz Starih Banovaca – 68:88 (18:17, 17:25, 29:25, 4:21).

Ovaj turnir je izabranicima trenera Igora Todorovića poslužio kao dobar test trenutnih mogućnosti protiv respektabilnih rivala. 

Turnir u Smederevskoj Palanci predstavljao je dobru proveru za sve ono što nas očekuje u predstojećoj sezoni. Igrali smo ravnopravno protiv ekipa koje nastupaju u višem rangu takmičenja, Košarkaškoj ligi Srbije. Protiv OKK Beograda smo zabeležili pobedu, dok smo u finalu protiv Dunava izgubili, mada smo tri četvrtine bili u rezultatskom egalu, prenosi svoje utiske sa turnira Ivica Vukotić, pomoćni trener u stručnom štabu Radničkog.

Pripremne utakmice pokazale su da ova ekipa Radničkog ima ogroman potencijal i da je kadra da se umeša u borbu za sam vrh tabele u Drugoj ligi Srbije.

Generalno smo zadovoljni dosadašnjim delom priprema. Uspešno smo odigrali veliki broj utakmica sa kvalitetnim protivnicima. Nadamo se da ćemo do početka takmičenja, koje startuje 5. oktobra, održati dobru formu iz pripremnog perioda i uspeti da Radnički vratimo u prvoligaško društvo, gde po sastavu ekipe i organizaciji kluba sigurno i pripada. Pozvao bih ovom prilikom navijače da nam pruže podršku u nastupajućoj sezoni, pa da zajedničkim snagama dođemo do konačnog cilja, podvukao je Vukotić.

Na turniru u Smederevskoj Palanci u dresu Radničkog pojavio se i Andreja Stevanović, momak koji je ponikao u kragujevačkom klubu, a u karijeri je nastupao i za Napredak iz Aleksinca, čačanski Borac, beogradski Dinamik i Partizan.

Stevanović je svojevremeno smatran za jednog od najperspektivnijih mladih kragujevačkih košarkaša, a taj epitet je i opravdao u maltene svim klubovima za koje je nastupao, a naročito u Dinamiku, gde je pod trenerskom palicom Miroslava Nikolića izrastao u vodećeg igrača ekipe.

Dolaskom Stevanovića Radnički je dobio značajno pojačanje na spoljnim pozicijama i igrača sa poenima u rukama.

Seriju pripremnih utakmica košarkaši Radničkog nastavljaju u sredu, 25. septembra, kada će u „SBB hali Jezero“ ugostiti zemunsku Mladost. Početak susreta zakazan je za 18 časova.

Ostavite odgovor