You are currently viewing „Crveno-bele“ pregazile nemoćne Kragujevčanke

„Crveno-bele“ pregazile nemoćne Kragujevčanke

Ubedljiv poraz doživele su košarkašice Radničkog na oproštaju od prvoligaškog društva u susretu sa braniocem titule, beogradskom Crvenom zvezdom, u SBB hali Jezero, rezultatom 116:41 (30:14, 33:9, 30:11, 23:7).

Baš kao i u prethodnom prvenstvenom okršaju sa Beograđankama ove sezone, „crvene dame“ su i ovoga puta bile apsolutno nemoćne da se suprotstave aktuelnim šampionkama Srbije, koje su današnjom pobedom u SBB Jezeru osigurale prvo mesto na prvenstvenoj tabeli pred start plej-ofa. 

„Crveno-bele“ su već u uvodnoj deonici, u kojoj su postigle duplo više poena u odnosu na domaći tim, stekle zavidan rezultatski kapital (30:14), koji su dodatno uvećale u narednoj četvrtini, pa su tako odlazak na petnaestominutnu pauzu dočekale sa čak 40 poena „viška“ (63:23).

Nisu Beograđanke spuštale nogu sa gasa ni u naredne dve deonice. Dok su se Kragujevčanke mučile da dođu do poena, „crveno-bele“ su sipale kao iz kabla, a tempo su usporile tek u završnom periodu igre, kada je trener gostujuće ekipe Dragan Vuković pružio priliku za dokazivanje najmlađim igračicama u svom rosteru.

S obzirom da je svaka od dvanaest igračica, koliko ih je strateg „crveno-belih“ poveo na gostovanje u prestonici Šumadije, odigrala više od deset minuta na današnjoj utakmici, samim tim su i poeni u gostujućoj ekipi bili ravnomerno raspoređeni. Prednjačila je Nadežda Nedeljkov, koja je za nešto više od dvadeset minuta igre uspela da upiše 19 poena. Sledile su je Dunja Zečević sa 16, Tina Jakovina sa 14, dok su po 12 poena ubacile Jovana Jevtović, Tamara Čorto i Kragujevčanka Nevena Naumčev, koja je sakupila i 10 skokova.

Aleksandra Aleksić i Andrijana Vuković su sa po 11 postignutih poena bile najefikasnije u domaćem timu.

Košarkašice Radničkog su oproštajnu sezonu u Prvoj ženskoj ligi Srbije završile na poslednjem mestu, sa učinkom 1-21. Kragujevčankama preostaje da se što je moguće bolje pripreme za narednu sezonu, u kojoj im predstoji žestoka borba za povratak u najviši stepen takmičenja.

Ostavite odgovor