You are currently viewing „Crvene dame“ ponovo u trenažnom procesu

„Crvene dame“ ponovo u trenažnom procesu

Baš kao i svi drugi sportisti iz brojne porodice Sportskog privrednog društva Radnički, i košarkašice Radničkog su se početkom prošle nedelje vratile ekipnim treninzima.

Tokom prvih sedam dana, „crvene“ su trenirale na otvorenom prostoru – u Velikom parku i na stadionu „Čika Dača“, striktno se pridržavajući preporuka nadležnih institucija, a od ovog utorka su opet u svojoj dvorani „Gordana Goca Bogojević“, gde nastavljaju sa daljim radom.

Treneru Nenadu Milovanoviću trenutno su na raspolaganju uglavnom igračice iz Kragujevca, kojima društvo na treninzima prave članice mlađih klupskih selekcija. 

Dvomesečna pauza usled epidemije virusa Covid-19 neminovno se odrazila na fizičko stanje košarkašica Radničkog, kojima će biti potrebno određeno vreme da ponovo dostignu odgovarajući nivo forme.

– Krenuli smo sa nekim laganim ritmom treninga, pa ćemo, kako vreme bude odmicalo, polako pojačavati njihov intenzitet. Mada su igračice tokom pauze individualno trenirale u svojim domovima, evidentno je da im najviše nedostaje trčanje. U ovom prelaznom periodu baziraćemo se uglavnom na individualne treninge, dok nas ozbiljnije kondicione pripreme očekuju od avgusta, kada ćemo imati nešto jasniju skicu ekipe za narednu takmičarsku sezonu – otkriva Milovanović.

Epidemija virusa Covid-19 došla je u samom jeku sezone i u velikoj meri pokvarila planove Kragujevčankama, koje su ligaški deo takmičenja u Prvoj ženskoj ligi Srbije okončale na petoj poziciji i sa neskrivenim optimizmom su očekivale početak četvrtfinalne serije plej-ofa protiv beogradskog Radivoja Koraća, ekipe koju su prethodno savladale u oba ligaška duela.

– Željno smo iščekivali duele sa ekipom Radivoja Koraća u plej-ofu i opravdano se nadali da ih možemo iznenaditi. Nažalost, umešala se viša sila u vidu virusa Covid-19, koja je paralisala sve sportske aktivnosti. Nama nije preostalo ništa drugo osim da se prilagodimo datim okolnostima, ostanemo u svojim kućama i čekamo na kraj ove globalne pandemije – sa žaljenjem konstatuje Milovanović.

Košarkaški savez Srbije još uvek nije dao zvaničan odgovor na pitanje da li će sezona u nacionalnim takmičenjima biti nastavljena, ali je iz dana u dan sve izvesniji scenario po kome do njenog nastavka neće doći.

– Još uvek čekamo kakav će biti rasplet ove takmičarske sezone, ali mislim da nije realno da se ona nastavi. Na nama je da polako krojimo plan priprema za novu sezonu, koja će krenuti od oktobra – zaključuje strateg Radničkog.

Ostavite odgovor