You are currently viewing Bez pritiska na megdan Dorćolcima

Bez pritiska na megdan Dorćolcima

Lišeni većeg rezultatskog imperativa nakon osiguranog opstanka u najvišem rangu takmičenja, košarkaši Radničkog odlaze na gostovanje beogradskom Dinamiku u utakmici 28. kola Košarkaške lige Srbije, koja je zakazana za subotu, 27. marta, od 17 časova u hali Sportskog centra „Dinamik“.

Ono što su propustili da ostvare u susretu sa Zlatiborom, puleni trenera Ivice Vukotića učinili su na gostovanju ekipi Kolubare u Lazarevcu. Predviđeni ubojitim Andrejom Stevanovićem, koji je pokazao da se nešto duža pauza usled povrede zgloba nije značajnije odrazila na njegovu formu, Kragujevčani su „preplivali“ Kolubaru i domogli se sigurne obale opstanka.

Sama činjenica da su ostvarili svoj prioritetni cilj u ovoj sezoni, košarkašima Radničkog dopušta taj luksuz da sa znatno manje pritiska uđu u predstojeći meč sa ekipom Dinamika. To naravno ne znači da Šumadinci na ovo gostovanje odlaze bez pobedničkih pretenzija, posebno što se Dorćolci ubrajaju u grupu „dužnika“ iz prvog dela sezone.

Sa pet pobeda u poslednjih šest utakmica, ekipa Dinamika je takođe prebrinula sve brige oko očuvanja prvoligaškog statusa i etablirala se u sredini tabele, sa skorom 14-12. 

Poput Radničkog, i beogradski tim je tokom čitave sezone imao silnih problema sa povređenim i bolesnim igračima. Tek nedavno je trener Saša Nikitović, koji je sredinom februara preuzeo rukovođenje prvim timom Dinamika, uspeo da okupi sve raspoložive snage, što se maltene odmah reflektovalo i na nešto bolje rezultate Dorćolaca, a samim tim i na njihov značajan skok na tabeli.

Poznato je da Dinamik ima jedan od najmlađih rostera u Košarkaškoj ligi Srbije ove sezone i da u svojim redovima ima nekoliko košarkaških „bisera“, kao što su prvi strelac ekipe, Slovenac Gregor Glas, i mladi reprezentativac Crne Gore Bojan Tomašević. Od iskusnijih igrača tu su kapiten Nenad Šulović, koji je jedan deo svoje igračke karijere proveo upravo u Kragujevcu, zatim Vuk Đorđević, kao i Miroslav Pašajlić, koji je doveden kao zamena za teže povređenog prvog organizatora igre Dinamika i jednog od najtalentovanijih mladih igrača Evrope, Turčina Merta Akaja.

Kragujevčani su već imali priliku da se uvere u izuzetan igrački kvalitet ekipe Dinamika, koja ih je porazila u prvom delu sezone na parketu „SBB Jezera“, rezultatom 89:96.

To je ujedno i motiv više za izabranike trenera Ivice Vukotića da u subotu uveče pruže što je moguće bolju partiju i pokušaju da se domognu još jedne pobede, koja bi im omogućila dalji napredak na prvenstvenoj lestvici.

Ostavite odgovor